Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
Cześć,
Potrzebuję Waszej pomocy ponieważ planuje pójść zaocznie do szkoły policealnej i zastanawiam się nad wyborem zarówno samej szkoły jak i kierunki. Najbardziej interesują mnie te medyczne co sądzicie, czy rzeczywiście warto?
Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o szkołę Cosinus to mam bardzo dobre zdanie, natomiast nie wiem jak jest konkretnie na tym kierunku ponieważ ja uczęszczałam na zajęcia z kierunku Technik Masażysta, które były prowadzone bardzo dobrze przez świetnych nauczycieli, którzy dbali o jakość przekazywanej wiedzy i umiejętności oraz przygotowanie do zajęć. Dzięki temu bez większych kłopotów udało mi się zdać egzamin kwalifikacyjny z OKE i po miesiącu znalazłam nową pracę
Również moja opinia na temat Cosinus jest pozytywna, poza tym według mnie warto na każdym etapie uczyć się od prawdziwych specjalistów, którzy doskonale znają realia rynkowe i potrzeby klientów ponieważ dzięki temu dużo łatwiej będzie również Wam wejść do zawodu i świadczyć usługi na najwyższym poziomie.
Też na Twoim miejscu postawiłabym ponownie na Cosinus, jednak duże doświadczenie, bardzo dobre przygotowanie kadry nauczycielskie oraz możliwość rozwinięcia się w konkretnym kierunku przemawia właśnie za tą opcją.
W mojej opinii Cosinus jeśli chodzi o szkołę policealną wypada bardzo dobrze na tle konkurencji i to na wielu kierunkach (głównie medycznych). Myślę, że w ich przypadku się nie zawiedziesz i nauczysz się zawodu, który wybrałaś. Najważniejsze jest to, aby nauka i później praca pozwalały dobrze zarobić, ale równiez zapewniały satysfakcję
Uczyć się zawsze warto. To procentuje na przyszłość. Nie zawsze jest jednak łatwo - zwłaszcza podczas zdawania egzaminów w takich szkołach. Warto poszukać w takich sytuacjach wsparcia. Tu na przykład http://egzaminyonline.com.pl/ można skorzystać z Programu Bienergetycznej Pomocy. Poczytacie o tym, bo warto.
Jeśli chcecie zdobyć praktyczne umiejętności to naprawdę polecam szkołę Cosinus w Gdańsku. Nie ma problemów aby dogadać się z nauczycielami, bardzo przyjazna atmosfera w szkole, sporo ciekawych kierunków (w tym medyczne), nauka bezpłatna przez cały czas - nie ma ukrytych opłat!
Szkołę polecam. Chodziłam do Krakowa i wszystko było tak jak mówili - za darmo, zaocznie. W trakcie roku rezygnowałam i zapisywałam się ponownie od nowego semestru (problemy zdrowotne) i również za to nie płaciłam I co bardzo ważne młode i "normalne" osoby w sekretariacie, wszystko wytłumaczą, pomogą i załatwią z chęcią, a nie z łaską jak to nieraz bywa.
O szkolę Cosinus myślę... dobrze Dobrze przygotowali mnie do egzaminu i zdałam za pierwszym razem. Też mieli fakultety przygotowujące gratis, nie słyszałam, żeby inne szkoły coś takiego miały. W dodatku wszystko bez żadnych opłat czy umów, na luziku
osobiście gorąco polecam szkołę cosinus Elbląg, szkoła jest bezpłatna, zajęcia odbywają się zaocznie co daje możliwość połączenia nauki z pracą, nauczyciele przesympatyczni i bezkonfliktowi, szeroki wybór kierunków, we wrześniu zaczynam nowy kierunek asystentka stomatologiczna
Jestem w połowie edukacji i nie płaciłam za nic, do tego świetna organizacja. I czuć pozytywną energię w szkole.
Do tego dostajemy legitymacje, zaświadczenia i bony zniżkowe. Też poznałam fajnych ludzi, którzy mieli to samo zainteresowanie co ja.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ja tutaj chodzę na kosmetykę, faktycznie za nic nie płacę. Bardzo dużo lekcji na pracowni, zabiegów. Kreatywne zajęcia, a zaliczenia są takie że czuje się zawsze w pełni przygotowana dzięki nauczycielom. Cieszy mnie to że nie mamy umowy dzięki czemu można czuć się komfortowo.
Ja jestem z Warszawy i większość osób poleca mi szkołę policealną Profesja Edukacja ze względu na duży nacisk na praktyczną naukę, a jak wiadomo to podstawa jeśli chce się dobrze zdać egzamin. Poza tym wybór kierunków jest naprawdę spory, są zarówno specjalizacje medyczne jak higienistka, czy opiekun, a także inne jak np. florysta czy technik administracji
Niestety ja na sam temat tej szkoły nie mogę się wypowiedzieć, gdyż przede wszystkim skupiam się w głównej mierze na tym, aby wiedzieć jak najwięcej o bezpieczeństwie w takich miejscach. Nawet niedawno czytałam fajny wpis https://znaki-bhp.pl/znaki-bhp-w-szkole gdzie dokładnie wyjaśniono jakie są znaki BHP w szkołach.
Ja poszłam do Sinusa. Na kierunku technik administracji odebrałam stosowne wykształcenie, które pozwoliło mi na poprawę sytuacji materialnej i zajęcie się pracą do której całkowicie się nadaję. Polecam skupić się na tym aspekcie, to faktycznie robi wrażenie. Teraz mam szansę osiągnąć sukces, zdecydowanie!
Ja mogę polecić Szkołe Policealna Fabryka Absolwentów w Lublinie , gdzie w końcu odebrałam należyte wykształcenie. Pozwoliło mi to ruszyć dalej a przede wszystkim poprawić swój status materialny - w końcu znalezienie nowej pracy nie było już wyzwaniem, z żadnej strony! Przez co polecam skupić się na tym aspekcie.
Polecam cosinus w olsztynie, ukończyłam liceum ogólnokształcące, a teraz jestem na techniku usług kosmetycznych. Pracownie są dobrze wyposażone, jest dużo sprzętu, kosmetyków, nauczyciele fajni, kompetentni, pracuja w zawodzie, więc są na bieżąco z nowinkami. Jest też dużo dodatkowych kursów, niedawno mieliśmy kurs z rzęs 1:1 w atrakcyjnej cenie. Oczywiście na koniec dostalismy certyfikaty. W LO też super, fajna kadra. Polecam bardzo. Później prawdopodobnie zapiszę się na podologa, myślę, że przyda się razem z kosmetyką.